Reglement

REGLEMENT CHRISTENHUSZ THEATERPRIJS

 1. Deelname staat open voor personen in de leeftijdscategorieën 12-18 jaar en 19-25 jaar, die in Overijssel geboren, woonachtig, werkend, of studerend zijn.
 2. Inschrijven is mogelijk voor alle theatrale disciplines; toneel, cabaret, muziek (klassiek, jazz, pop) en dans.
 3. De inschrijving dient vergezeld te gaan van een proeve van bekwaamheid in de vorm van geluids-, en\of beeldmateriaal van de kandidaat m.b.t. zijn of haar discipline.
 4. Na beoordeling door een interne commissie wordt de kandidaat toegelaten tot de voorrondes.
 5. In de (openbare) voorrondes worden de kandidaten door een vakkundige jury beoordeeld om toegelaten te worden tot de finales; 4 kandidaten per categorie met een totaal van 8. De kandidaten met de hoogste puntentotalen stromen door naar de finale.
 6. De finale van de Christenhusz Theaterprijs vindt plaats in Stadstheater de Bond te Oldenzaal. Na plaatsing via de voorrondes verplichten de kandidaten zich tot deelname aan deze finale.
 7. Een deskundige vakjury beoordeelt de finalisten.
 8. De finalisten met het hoogste puntentotaal in één van de beide voornoemde categorieën zijn winnaar van resp. de ‘Beloftenprijs’ en de ‘Talentenprijs’.
 9. Aan de prijzen zijn geldbedragen gekoppeld van resp. 750 en 1000 Euro, plus een beeldje. De geldbedragen dienen besteed te worden aan het ontwikkelen van het talent en worden uitgekeerd na overlegging van nota’s die daarop betrekking hebben.
 10. Tevens is er een Publieksprijs, na stemming door het publiek en zijn er voor alle finalisten herinneringsmedailles.
 11. Over de jury-uitslagen zijn geen discussie of herziening mogelijk; zij zijn onherroepelijk.

VSBfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
CSK WbDesign
VSB Fonds
Slider

Talent

Heb je een talent op het gebied van muziek (klassiek/jazz/pop), dans, cabaret of een andere podiumkunst? Woon, werk of studeer je in Salland of Twente of ben je er zelfs geboren? Dan is er voor jou de Christenhusz Theaterprijs.

Voorrondes 2017

previous arrow
next arrow
TwoB
ArrowArrow
Slider

Facebook

JONGER DAN 25? Dan is het JOUW 'Black Friday' op vrijdag 8 december. Je kunt dan voor € 7,50 naar de Hoffelijke Serie in Cultuurhuis de Hof in Oldenzaal i.p.v. € 12,50.
Een avond vol muziek en cabaret! Met Jeffrey Kleine Koerkamp, winnaar Talentenprijs, Laura de Bruijn, winnares Publieksprijs, gitarist Leo Mulder en de Jaren '70 groep Jenn Vocals.
Kaarten te koop/bestellen: Boekhandel Broekhuis, In den Vijfhoek, Oldenzaal, aan de zaal en via www.melange.nu.
... Lees meerLees minder

Bekijken op Facebook

11 months ago

Christenhusz Theaterprijs

DIT WORDT EEN PRACHTAVOND IN DE HOF!!!
Voor de finalisten van de Christenhusz Theaterprijs krijgt de spannende finale van 22 november jl. een vervolg, in de vorm van de 'Hoffelijke Serie'.
Deze bestaat uit 5 voorstellingen per seizoen, in Cultuurhuis de Hof aan de Ganzenmarkt 9, 7571 CD, te Oldenzaal.
De avonden worden georganiseerd door Muziek Theater Bureau Mélange en zijn bedoeld om jong talent uit Salland en Twente een podium te bieden.
De jonge artiesten zullen afwisselend optreden met talenten die reeds een min of meer professionele status hebben bereikt.

De eerste voorstelling vindt plaats op 8 december a.s. aanvang; 20.00 uur, m.m.v. de winnaar van de talentprijs 2017, cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp uit Lettele,
de winnares van de publieksprijs zangeres/pianiste Laura de Bruijn uit Oldenzaal, met haar vaste begeleider gitarist Leo Mulder,
en het jaren '70 trio Jenn Vocals uit Amsterdam.

Door de mix van kleinkunst, blues, pop en muziek uit de veelkleurige jaren '70 belooft het een avond te worden met een afwisselend karakter en natuurlijk JONG TALENT!

Kaarten à € 12,50 (incl, koffie/thee) zijn te koop/bestellen bij
Boekhandel Broekhuis,
In den Vijfhoek te Oldenzaal,
Aan de zaal,
of via www.melange.nu
... Lees meerLees minder

Bekijken op Facebook