Reglement

REGLEMENT CHRISTENHUSZ THEATERPRIJS

 1. Deelname staat open voor personen in de leeftijdscategorieën 12-18 jaar en 19-25 jaar, die in Salland of Twente geboren, woonachtig, werkend, of studerend zijn.
 2. Inschrijven is mogelijk voor alle theatrale disciplines; toneel, cabaret, muziek (klassiek, jazz, pop) en dans.
 3. De inschrijving dient vergezeld te gaan van een proeve van bekwaamheid in de vorm van geluids-, en\of beeldmateriaal van de kandidaat m.b.t. zijn of haar discipline.
 4. Na beoordeling door een interne commissie wordt de kandidaat toegelaten tot de voorrondes.
 5. In de (openbare) voorrondes worden de kandidaten door een vakkundige jury beoordeeld om toegelaten te worden tot de finales; 4 kandidaten per categorie met een totaal van 8. De kandidaten met de hoogste puntentotalen stromen door naar de finale.
 6. De finale van de Christenhusz Theaterprijs vindt plaats op de avond van 22 november 2017 in Stadstheater de Bond te Oldenzaal. Na plaatsing via de voorrondes verplichten de kandidaten zich tot deelname aan deze finale.
 7. Een deskundige vakjury beoordeelt de finalisten.
 8. De finalisten met het hoogste puntentotaal in één van de beide voornoemde categorieën zijn winnaar van resp. de ‘Beloftenprijs’ en de ‘Talentenprijs’.
 9. Aan de prijzen zijn geldbedragen gekoppeld van resp. 750 en 1000 Euro, plus een beeldje. De geldbedragen dienen besteed te worden aan het ontwikkelen van het talent en worden uitgekeerd na overlegging van nota’s die daarop betrekking hebben.
 10. Tevens is er een Publieksprijs, na stemming door het publiek en zijn er voor alle finalisten herinneringsmedailles.
 11. Over de jury-uitslagen zijn geen discussie of herziening mogelijk; zij zijn onherroepelijk.

Talent

Heb je een talent op het gebied van muziek (klassiek/jazz/pop), dans, cabaret of een andere podiumkunst? Woon, werk of studeer je in Salland of Twente of ben je er zelfs geboren? Dan is er voor jou de Christenhusz Theaterprijs.

Voorrondes 2017

Facebook

Een vol Vestzaktheater in Enschede heeft genoten van de veelheid aan theatraal talent dat zich zaterdagavond spontaan en vol spanning aanbood! Het was kortom een fantastische avond, waarmee de organisatie van de Christenhusz Theaterprijs zich gelukkig mag prijzen!
Jullie waren geweldig!
De winnares van 2015, Anne Linne van de Veen, bood voorzitster van de stichting Christenhusz Theaterprijs, Annet Meijerink, haar eerste CD aan, die mede met het gewonnen prijzengeld tot stand kon komen.
... Lees meerLees minder

Bekijken op Facebook

Muziek Theaterbureau Mélange heeft een evenement gedeeld op de tijdlijn van Christenhusz Theaterprijs. ... Lees meerLees minder

Voorronde Christenhusz Theaterprijs

september 26, 2017, 8:00pm - september 26, 2017, 11:00pm

VOOR DE EERSTE KEER EEN VOORRONDE IN DEVENTER! Ja, inderdaad, Deventer staat ook duidelijk op de kaart van de Christenhusz Theaterprijs. Naast kandidaten uit Twente strijden ook aankomende artiesten...

Bekijken op Facebook

VOOR DE EERSTE KEER EEN VOORRONDE IN DEVENTER!

Ja, inderdaad, Deventer staat ook duidelijk op de kaart van de Christenhusz Theaterprijs.
Naast kandidaten uit Twente strijden ook aankomende artiesten uit Salland mee om een plek in de finale van deze mooie prijs, die in het leven is geroepen om talent uit onze regio's te stimuleren.
U kunt er voor € 5,- bij zijn op 26 september in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg.
Moedig uw favorieten aan en geniet van hun enthousiasme en talent.
Voor u treden op:

Beloften (12 t/m 18 jaar):
Qu-Ling Zweverink & Isabella van der Waal, Ruth Bulsink, Jennifer Siemerink, Jochem Lauret.

Talenten (19 t/m 25 jaar):
Liroy Kamperman, Jeffrey Klein Koerkamp, Jari Oosterwegel & Marie Lems.

De optredens beloven een mix van zang, dans, cabaret en instrumentale muziek.

Tevens zal de winnares van de Christenhusz Theaterprijs 2015, Anne Linde van de Veen, voor u optreden.

Aanvang: 20.00 uur.

www.christenhusztheaterprijs.nl
... Lees meerLees minder

Voorronde Christenhusz Theaterprijs

september 26, 2017, 8:00pm - september 26, 2017, 11:00pm

VOOR DE EERSTE KEER EEN VOORRONDE IN DEVENTER! Ja, inderdaad, Deventer staat ook duidelijk op de kaart van de Christenhusz Theaterprijs. Naast kandidaten uit Twente strijden ook aankomende artiesten...

Bekijken op Facebook