Jeffrey Kleine Koerkamp

De Christenhusz Theaterprijs door de ogen van Jeffrey Kleine Koerkamp Als ik terug denk aan het mooiste moment van 2017, dan durf ik hardop te zeggen dat het mijn deelname aan de “Christenhusz Theaterprijs” was. Door de ontzettend goede begeleiding en de leerzame periode die ze mij brachten, heb ik mij in korte tijd van mijn beste kant kunnen en mogen laten zien. Ik zag mijn deelname aan deze talentenwedstrijd niet als een wedstrijd. Integendeel. Het was voor mij al een hele eer dat de organisatie mij de kans gaf om mijzelf te laten zien aan het publiek in Deventer (voorronde) en Oldenzaal (finale). Voor de voorronde in Deventer had ik speciaal een eigen performance gemaakt. Leuk om je eigen teksten en ideeën open en bloot aan het publiek te laten zien. Ik wil mij graag als cabaretier ontwikkelen en daar heb ik alles voor over. Het ergste wat je als “grappenmaker” kan overkomen - is dat het gedurende je act – muis en muisstil blijft. En dit gebeurde ook in Deventer. Ik had een performance gemaakt die tekstueel over het randje ging waardoor de sympathie van het publiek direct weg was. Wonder boven wonder heeft de organisatie mij toch uitgekozen om door te stromen naar de finale, vanwege mijn potentie en drive om mijn verhaal op het podium te vertellen. In het traject tussen de voorronde en de finale hebben alle deelnemers feedback terug gekregen. Ook werd er een workshop aangeboden onder leiding van Evert de Vries, Bart Peeters Weem en Annet Meijerink. Deze begeleiding heeft mij ontzettend geholpen met de finale in het vooruitzicht. Het is bijzonder om te zien dat de mensen van de organisatie zo betrokken zijn en er alles aan doen om jong talent een kans te geven zich te ontwikkelen. Deze periode was voor mij heel intensief. Ik heb mijn oude teksten weggegooid en ben weer helemaal opnieuw begonnen. Door de tips & tricks die ik tijdens de workshop heb gekregen, kreeg ik inzicht in wat er theatraal interessant kan zijn op het podium. De kwetsbaarheid die ik vervolgens toonde was de juiste manier om te spelen. Samen met Hans Groen (pianoleraar) en Remco van Zandvoort (Directeur/Regisseur - Garage TDI) heb ik ervoor gezorgd dat ik tijdens de finale een goed en grappig stuk kon laten zien. Ik ben dan ook alle mensen die mij in deze periode hebben geholpen ontzettend dankbaar. Het grappige was dat tijdens mijn soundcheck voorafgaand aan de finale, de techniek al hard moest lachen om mijn liedje. Op dat moment kreeg ik het gevoel dat het nog wel eens een hele leuke avond kon gaan worden. En dat bleek later ook. Het publiek heeft gelachen, heeft zich vermaakt en heeft een hele andere Jeffrey als in de voorronde gezien. De jury benoemde mij kort hierna ook als winnaar van de Juryprijs en ik mocht de bokaal en de cheque van 1000,- euro in ontvangst nemen. Ik was ontzettend verrast en opgelucht. Niet alleen om het feit dat ik de winnaar was van de Christenhusz Theaterprijs, maar meer om wat voor mooie en leerzame periode ik heb gehad. En dit laatste raakte mij dan ook het meest. Keihard onderuit gaan en sterker weer terug komen, dat is denk ik de juiste verwoording. Want alleen op deze manier word je een betere speler. Het is vallen en opstaan. Nu ga ik verder met mijn optredens en gebruik ik het prijzengeld voor pianolessen, materialen en misschien als studiegeld als ik word aangenomen op de “Koningstheateracademie” in Den Bosch. Maar hiervoor moet ik eerst nog auditie doen. Ik zou alle jonge talentvolle cabaretiers, acteurs, muzikanten en dansers willen aansporen om zich aan te melden voor de volgende editie van dit avontuur. Want wil je beter worden in wat je doet? Dan is dit absoluut de perfecte plek om je te ontwikkelen. Jeffrey Kleine Koerkamp

De Christenhusz Theaterprijs door de ogen van Jeffrey Kleine Koerkamp

Als ik terug denk aan het mooiste moment van 2017, dan durf ik hardop te zeggen dat het mijn deelname aan de “Christenhusz Theaterprijs” was. Door de ontzettend goede begeleiding en de leerzame periode die ze mij brachten, heb ik mij in korte tijd van mijn beste kant kunnen en mogen laten zien. Ik zag mijn deelname aan deze talentenwedstrijd niet als een wedstrijd. Integendeel. Het was voor mij al een hele eer dat de organisatie mij de kans gaf om mijzelf te laten zien aan het publiek in Deventer (voorronde) en Oldenzaal (finale).

Voor de voorronde in Deventer had ik speciaal een eigen performance gemaakt. Leuk om je eigen teksten en ideeën open en bloot aan het publiek te laten zien. Ik wil mij graag als cabaretier ontwikkelen en daar heb ik alles voor over. Het ergste wat je als “grappenmaker” kan overkomen – is dat het gedurende je act – muis en muisstil blijft. En dit gebeurde ook in Deventer. Ik had een performance gemaakt die tekstueel over het randje ging waardoor de sympathie van het publiek direct weg was. Wonder boven wonder heeft de organisatie mij toch uitgekozen om door te stromen naar de finale, vanwege mijn potentie en drive om mijn verhaal op het podium te vertellen.

In het traject tussen de voorronde en de finale hebben alle deelnemers feedback terug gekregen. Ook werd er een workshop aangeboden onder leiding van Evert de Vries, Bart Peeters Weem en Annet Meijerink. Deze begeleiding heeft mij ontzettend geholpen met de finale in het vooruitzicht. Het is bijzonder om te zien dat de mensen van de organisatie zo betrokken zijn en er alles aan doen om jong talent een kans te geven zich te ontwikkelen. Deze periode was voor mij heel intensief. Ik heb mijn oude teksten weggegooid en ben weer helemaal opnieuw begonnen. Door de tips & tricks die ik tijdens de workshop heb gekregen, kreeg ik inzicht in wat er theatraal interessant kan zijn op het podium. De kwetsbaarheid die ik vervolgens toonde was de juiste manier om te spelen. Samen met Hans Groen (pianoleraar) en Remco van Zandvoort (Directeur/Regisseur – Garage TDI) heb ik ervoor gezorgd dat ik tijdens de finale een goed en grappig stuk kon laten zien. Ik ben dan ook alle mensen die mij in deze periode hebben geholpen ontzettend dankbaar.

Het grappige was dat tijdens mijn soundcheck voorafgaand aan de finale, de techniek al hard moest lachen om mijn liedje. Op dat moment kreeg ik het gevoel dat het nog wel eens een hele leuke avond kon gaan worden. En dat bleek later ook. Het publiek heeft gelachen, heeft zich vermaakt en heeft een hele andere Jeffrey als in de voorronde gezien. De jury benoemde mij kort hierna ook als winnaar van de Juryprijs en ik mocht de bokaal en de cheque van 1000,- euro in ontvangst nemen.

Ik was ontzettend verrast en opgelucht. Niet alleen om het feit dat ik de winnaar was van de Christenhusz Theaterprijs, maar meer om wat voor mooie en leerzame periode ik heb gehad. En dit laatste raakte mij dan ook het meest. Keihard onderuit gaan en sterker weer terug komen, dat is denk ik de juiste verwoording. Want alleen op deze manier word je een betere speler. Het is vallen en opstaan. Nu ga ik verder met mijn optredens en gebruik ik het prijzengeld voor pianolessen, materialen en misschien als studiegeld als ik word aangenomen op de “Koningstheateracademie” in Den Bosch. Maar hiervoor moet ik eerst nog auditie doen.

Ik zou alle jonge talentvolle cabaretiers, acteurs, muzikanten en dansers willen aansporen om zich aan te melden voor de volgende editie van dit avontuur. Want wil je beter worden in wat je doet? Dan is dit absoluut de perfecte plek om je te ontwikkelen.

Jeffrey Kleine Koerkamp

Talent

Heb je een talent op het gebied van muziek (klassiek/jazz/pop), dans, cabaret of een andere podiumkunst? Woon, werk of studeer je in Overijssel of ben je er zelfs geboren? Dan is er voor jou de Christenhusz Theaterprijs.

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException